Dagligdagen

Skrevet af: Mentor & psykoterapeut - Ann-Lis Lauritsen

Personlig udvikling

Du vil under dit ophold på bostedet få mulighed for i dagligdagen, at deltage i gruppesamtaler med de øvrige beboere samt blive tilbudt personlige samtaler med en coach og mentor.

Personlige samtaler der kan indeholde emner som livskvalitet, selvværd/selvtillid, misbrugets negative virkninger, motivation og selvudviklende opgaver generelt. Alt dette kan være medvirkende til personlig udvikling.

Gruppesamtaler

Hvis det er første gang, du deltager i gruppesamtaler, er du måske ikke helt klar over, hvordan du skal forholde dig, så du får bedst muligt udbytte af samtalerne.

I starten kan det være svært at forstå, hvordan gruppen af med-beboere og medarbejdere kan hjælpe dig – men giv det tid. Gruppens medlemmer er omsorgsfulde, støttende og effektive og de kan blandt andet hjælpe dig med at se, at du ikke er den eneste, der har udfordringer.

Gruppesamtalerne kan også hjælpe dig med at finde ud af, hvordan andre opfatter dig. Du vil hurtigt finde ud af, at gruppen er accepterende og uden fordømmelse, når du fortæller / afslører personlige ting – vi er alle i samme båd! Det enkelte medlem af gruppen lærer af andre medlemmers erfaringer.

Jo mere aktivt du deltager, des større glæde og udbytte vil du få af gruppesamtalerne.

  • Når du er ny i gruppen.

  • Når ingen siger noget.

  • Når du taler om dig selv.

  • Når følsomme og personlige emner diskuteres.

  • Når andre er uenige med dig.
  • Taler åbent om de problemer, som bragte dig her.

  • Deler og fortæller, hvad der sker mellem dig og de andre medlemmer i og udenfor gruppen.

  • Tillader dig selv at udtrykke følelser; især hvordan du føler dig tilpas i gruppen.

  • Deltager aktivt sammen med de andre gruppemedlemmer – deler bekymringer, ængstelse med andre og giver feedback.

  • Taler om dig selv, deler tanker, opfattelser, følelser og oplevelser.

  • Husker anonymiteten, hvad der siges i gruppen, bliver i gruppen.
  • At åbne og lukke gruppen.

  • At opmuntre dig til at tale med andre.

  • At observere, hvad der sker – og ikke sker – i gruppen.

Andre aktiviteter

Mindfulness

Du vil under opholdet blive tilbudt mindfulness med instruktør.

Oplæg fra sygeplejersken

Du vil under opholdet blive tilbudt at deltage i oplæg fra sygeplejere om syge -og sundhedsfaglige ting.

Fritid

Den tid du er her, betragtes dit værelse og huset her som dit midlertidige hjem, og du har frihed til at disponere dagen som du vil, så længe du respekterer de andre beboeres behov og ønsker, og orienterer personalet om dine gøremål -Således kan vi bedst hjælpe dig til at tage fornuftige beslutninger og hjælpe dig godt videre.

Eftermiddagene kan bestå i ture ud af huset, AA/NA/GA-møder, gåture, tid sammen med de øvrige beboere, eller du kan træne i vores motionscenter. Du vil generelt få ret frie tøjler under ansvar, når blot du holder personalet opdateret i forhold til dine valg og whereabouts.

Hvis du er væk fra huset i længere tid, skal du være forberedt på at du kan blive bedt om at tage en test for alkohol og/eller stoffer når du vender retur. Det er en tryghed for både dig, personalet og de øvrige beboere.

Netværk

Når man er borger på Føvling Ressourcecenter er der mulighed for at lære nye mennesker at kende og indgå i relationer på kryds og tværs, nøjagtig som man har lyst og energi til. Alle får kendskab til AA, GA og NA – Et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaringer med det formål er at forblive clean og ædru, og derved genvinde kontrollen over dit eget liv. Til glæde for dig selv og dem omkring dig.

Brudte relationer

I det tilfælde at en borger under sit ophold ønsker at genoprette brudte relationer, eller til at tage kontakt til hvem der nu måtte være relevant, er medarbejderne behjælpelige med dette. Ligesom medarbejderne gerne hjælper med kontakt til forskellige offentlige instanser.

Borgere som bor på Ressourcecentret er velkomne til at modtage besøg af familie og venner efter aftale og hver søndag kl. 13-17 under forudsætning af, at de pårørende ikke er påvirkede af rusmidler.

Indskrivning

Vil du gerne vide mere om hvordan vi indskriver vores beboere?
Kontakts os